Vijeće učenika

Održana završna aktivnost sa mreVUK-om

Izvještaj od 20.04.2018. godine - A.M

Slika
U četvrtak, 19.04.2018 godine na Trgu Slobode - Vijeće učenika zajedno sa prvim, drugim, trećim i četvrtim razredima naše škole su održali zajedničku ali i posljednju aktivnost sa Mrežom savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreVUK) zvanu ''EU selo''. Srednjoškolci su napravili EU selo u malom i na štandovima predstavili kulturu i tradiciju država Evropske unije. Naša škola je imala prosperitetnu Italiju. Naši mali ambasadori, građani, mediji i srednjoškolci uljepšali su Tuzlu na taj dan.

Održano predavanje ''Muzika i njeno djelovanje''

Izvještaj od 09.04.2018. godine - A.M

Slika
Dana 09.04.2018 godine u kabinetu stranih jezika nase skole, odrzano je predavanje na temu ''Muzika i njeno djelovanje'' gdje su ucenici imali priliku da se upoznaju sa vrijednostima i djelovanjem opste muzike na ljudski um i neuroloske aspekte. Sa pokricem kompanije Deezer, predavaci Adnan Mahmutovic i Melisa Tupkusic su odrzali predavanje u sto boljem ruhu moguce ali i sa raznovrsnim instrumentima predstavljenim ucenicima koji su prisustovali, napravljeni od strane Aide i Saide Dupolevski.

Međunarodni dan žena

Izvještaj od 08.03.2018. godine - A.M

Slika
Danas, obilježavajući Dan žena, prisjećamo se svih hrabrih žena koje su se tokom više od jednog stoljeća borile protiv nepravde i nejednakosti, ali i slavimo svakodnevne, sitne, nevidljive borbe i pobjede, kojima naše majke, kćeri, supruge, sestre, prijateljice i saradnice čine naš grad i ovaj svijet boljim i sretnijim. Svim građankama Tuzle i BiH želimo sretan 8. mart – Međunarodni dan žena.Vijeće ucenika je također uzelo priliku da prvobitno se obrati profesoricama naše škole sa čestitkama foldirane u pisma i kolačiće, u znak obilježavanja današnjeg dana.

Dan ružičastih majica

Izvještaj od 01.03.2018 godine - A.M

Slika
Milioni mladih ljudi u cijelom svijetu obilježavaju i ove godine Međunarodni dan prevencije međuvršnjačkog nasilja u školama "Dan ružičastih majica" odnosno "Pink Shirt Day". BiH će ove godine treći put obilježiti ovaj dan u više od 100 škola i 35 gradova širom BiH, što već postaje tradicionalni događaj u našoj zemlji ali i našoj školi. Vijeće učenika je imalo šansu da iskaže i ovaj put koliko je važno biti upućen u međuvršnjačko nasilje u manjim i većim školskim ustanovama u našoj državi. U prilogu možete pogledati film koji je realizovan od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Ministarstva civilnih poslova BiH, Razvojne banke BiH i Kantonalnog ministarstv...

Dan srednjoškolaca

Izvještaj od 18.11.2017. godine - A.M

Slika
Ispred čitaonice naše škole je 17.11.17god., održana radionica ''Dan srednjoškolaca'' gdje su članovi vijeća učenika održali raznovrsne aktivnosti i igre sa mnogobrojim učenicima naše škole. Takoder, naši učenici su prisustovali i okupljanju srednjoškolaca na Trgu Slobode, pri čemu su iskazali svoju podršku i proslavili ''Dan srednjoškolaca''.Dan srednjoškolaca se obilježava u znak sjećanja na studentske proteste koji su održani u Pragu 17.11.1939. godine. Studenti su protestovali protiv nacističke okupacije, te su streljani bez prethodnog suđenja. Ove godine je i ASuBiH u fokus stavio incijativu “I kopija vrijedi” koju promoviše pod sloganom “Ne daj da ti obrazovanje...
Vijeće Učenika predstavlja važan dio školske strukture i uzima u podrazumijevanje cjeloviti dio planiranja i angažovanja učenika u raznvorsne aktivnosti.
0 0