OGLASI / OBAVIJESTI

Učešće u

 

17.09.2023 18:43
Slika
 
Dana 15.09.2023.godine učenici naše škole u pratnji profesorice Vejzović Semire su učestvovali u akciji čišćenja ilegalnih deponija smeća na području grada Tuzla. 
 
Svi učesnici su se okupili na Sonom trgu, a zatim su raspoređeni na određene lokacije.  
 
Naša  ekipa je čistila reon broj 2 na izletištu Ilinčica zajedno sa učenicima Katoličkog školskog centra Tuzla. 
Učenici su bili izuzetno vrijedni i odgovorni u izvršavanju svojih obaveza. Naučili su da je  čista životna sredina važna za sve i da svako od nas može dati svoj doprinos njenom održavanju.

Akcija čišćenja ilegalnih deponija na izletištu Ilinčica Let's do it predstavlja primjer solidarne suradnje u cilju očuvanja prirode i edukacije javnosti o važnosti očuvanja čistog i zdravog okoliša.
 
Organizatori surađuju s lokalnim vlastima, institucijama i udruženjima  kako bi osigurali podršku, resurse i sigurnosne mjere.
 
Samo čišćenje podrazumijeva ručno skupljanje otpada, odvojeno razvrstavanje plastičnih, staklenih i metalnih predmeta te papirologije.
 
 Volonteri koriste zaštitnu opremu, uključujući radne rukavice kako bi se zaštitili od mogućih štetnih tvari.
 
 Tokom akcije, organiziraju se dodatne aktivnosti educiranja  javnosti o problemu ilegalnih deponija te važnosti očuvanja okoliša.
 
Nakon što svaki tim završi s čišćenjem svojeg područja, sakupljeno smeće se pohranjuje u posebne kontejnere, organizirane za odvoz. 
 
Na kraju akcije naglašava se važnost zajedničke brige o okolišu i potiče se lokalna zajednica da nastavi s očuvanjem čistoće i ljepote izletišta.
0 0