OGLASI / OBAVIJESTI

Posjeta Bosanskom kulturnom centru Tuzla

Projekcija filma Hanka

26.10.2023 21:03
Slika
 
Dana 25.10 2023 godine učenici Srednje ekonomsko-trgovinske škole su u pratnji svojih razrednika i profesora posjetili BKC i gledali film "Hanka".
 
Projekcija je privukla veliki broj učenika koji su s nestrpljenjem iščekivali film.
 
 Početak projekcije je bio u 12:30 sati, a učenici su se smjestili u veliku dvoranu BKC, s velikom euforijom i iščekivanjem filma.
 
Film je trajao dva sata. Radnja filma je bila iznimno intrigantna i potaknula je učenike da razmisle o svojim snovima i ciljevima te o izazovima koje će morati prijeći kako bi ih ostvarili.
 
Nakon završetka projekcije, održana je kraća rasprava o filmu. Učenici su iznijeli svoje dojmove, diskutirali o porukama iz filma te postavljali pitanja , a profesori su stručno komentirali teme koje su u filmu bile predstavljene, pružajući učenicima dodatne informacije i savjete.
 
 Radnja filma je razvila kritičko promišljanje kod učenika i dala smjernice važnosti i upornosti, strpljenja i samopouzdanja u ostvarenju svojih poslovnih ciljeva.
 
Projekcija filma "Hanka" nastavlja saradnju između BKC i profesora stručnih predmeta te promiče edukaciju učenika izvan učionice. 
 
Projekcija filma "Hanka" je bila sjajno iskustvo za sve učenike Srednje ekonomsko-trgovinske škole.
0 0