OGLASI / OBAVIJESTI

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN RAČUNOVOĐA NA UNIVERZITETU FINRA TUZLA

 

11.11.2023 09:22
Slika
 
 
Univerzitet FINRA i edukativno-konsultantska kuća FINconsult već tradicionalno, svake godine obilježavaju 10. novembar, Međunarodni dan računovođa.
 
Ovaj dan se obilježava kako bi se istakla važna uloga knjigovođa i računovođa u svim poslovnim procesima. Međunarodni dan računovođa ima za cilj da prepozna njihov doprinos ekonomskom razvoju, pravilnom upravljanju finansijama, transparentnosti i odgovornosti u poslovanju.
Ovim povodom na Univerzitetu FINRA organizovane su brojne radionice za učenike srednjih škola, kao i obuke za profesore. Našu skolu su predstavljali ucenici zavrsnih razreda u pratnji profesorice Nihade Brčinović.Na otvaranju ceremonije, prisutnima se obratio v.d. rektor Univerziteta FINRA prof.dr. Ismet Kalić, te je naglasio važnost obilježavanja ovog datuma kao jednog od načina da se svim uposlenicima u knjigovodstvu i računovodstvu pokaže koliko bitnu ulogu imaju u društvu i razvoju zajednica, novčanim tokovima i transparentnom radu svih privatnih, ali i javnih kompanija.
0 0