OGLASI / OBAVIJESTI

Obilježavanje Sedmice poduzetništva

 

01.12.2019 13:59
Slika
 
Među 167 zemalja svijeta, koje su ove godine obilježavale globalnu sedmicu poduzetništva, bila je i Bosna i Hercegovina. Tradicionalno, svoj doprinos obilježavanju dali su učenici i profesori  Ekonomsko-trgovinske škole iz Tuzle. Oni su manifestacijom naziva "Poduzetnik u meni" 10. jubilarni put obilježili, ne samo sedmicu, nego i cijeli novembar, kao mjesec poduzetništva.
Ove godine tema je bila omladinsko poduzetništvo, a vrhunac manifestacije bilo je takmičenje učenika u biznis idejama. Učeničke ideje nagrađene su za inovativnost ideje,njenu prezentaciju, održivost i izvodljivost, te za najbolji finansijski i marketing plan. Ono što posebno ohrabruje je činjenica da većina mladih, koji su se takmičili, svoju budućnost vide u ekonomiji i biznisu, i žele je ostvariti u Bosni i Hercegovini.
Manifestaciju je podržalo Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona, te brojni bivši učenici Ekonomsko-trgovinske škole Tuzla, danas uspješni poduzetnici. Oni su, na svečanoj završnici manifestacije, bili među dobitnicima prigodnih zahvalnica. 

Obilježavanje sedmice poduzetništva

0 0